Schoolreis naar Continium - Discovery Center Kerkrade

Terug naar overzicht
Continium - Discovery Center Kerkrade, Kom en ontdek het nu!
Continium - Discovery Center Kerkrade
Continium - Discovery Center Kerkrade
Continium - Discovery Center Kerkrade
 

Continium - Discovery Center Kerkrade, kom en ontdek het nu!


Met de klas naar Continium?

SCHOOLBEZOEK AAN CONTINIUM
Schoolgroepen zijn van harte welkom om een leerzaam bezoek aan Continium te brengen en leerlingen zelf te laten ontdekken wat wetenschap en techniek betekenen voor hun dagelijks leven. Voor primair en voortgezet onderwijs hebben we bovendien een vernieuwd aanbod aan educatieve activiteiten.

Het onderwijsaanbod sluit aan op primair en voortgezet onderwijs. Er zijn tal van mogelijkheden. Het programma wordt altijd samen met u afgestemd. Naast het bezoek aan de vaste- en wisseltentoonstellingen van Continium, kunt u het programma uitbreiden met bijvoorbeeld workshops zoals Bruggenbouw, Brainbattle of een spannende Solar Bug Race. In de Science Labs kunnen uw leerlingen een technische gadget maken die ze uiteraard mee naar huis nemen. Of kies bijvoorbeeld voor de Ontdektour, een leerzame speurtocht langs de vijf themaroutes van de Explore Zone. 

Kijk voor de onderwijsfolder met het volledige aanbod op de website van Continium: www.continium.nl/nl/scholen

Wilt u deze liever per post ontvangen of heeft u vragen? Neem dan contact op via boekingen@continium.nl of bel naar 045-5676050. Ook voor het maken van een reservering neemt u contact op via dit emailadres of telefoonnummer.

Future proof educatie op museumplein
in kerkrade

Continium discovery center in combinatie met Columbus earth center in Kerkrade vormen twee unieke informele leeromgevingen met een range aan educatieve mogelijkheden voor het onderwijs. Hierbij wordt uitgegaan van aandachtspunten zoals die naar voren komen in bijvoorbeeld Techniekpact 2020 en begrippen, als talentontwikkeling, excellentie, onderzoekend en ontwerpend leren (O&O) en 21e-eeuwse vaardigheden. Aansluiting hierbij biedt heel veel mogelijkheden bij het ontwikkelen van educatieve activiteiten met aandachtsgebieden als wetenschap en techniek, innovatie en creativiteit.

Tip: Combineer een bezoek aan Continium met Columbus earth theater
Het gloednieuwe theater dat nog uniek is in de wereld! Vraag er naar bij onze medewerkers via boekingen@continium.nl of bel naar 045-5676050.

Spark Tech Lab Weert
Het Spark Tech Lab is een regionaal techniekatelier voor primair en voortgezet onderwijs. Schoolgroepen vinden in het Spark Tech Lab alles om invulling te geven aan hun technieklessen; alle apparatuur, van boormachines tot laser cutter, is aanwezig, evenals begeleiding. In het Spark Tech Lab kunnen de leerlingen de complete productielijn of een deel hiervan doorlopen: van bedenken en ontwerpen tot bouwen en testen.
Spark Tech Lab is een initiatief van het Continium en wordt ondersteund door lokale overheden, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Kijk voor meer informatie op www.sparktechlabweert.nl.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Nederland
Telefoonnummer
+31 (045) 567 60 50
E-mail
 
11.8°
vrijdag
9 december
- mm
ZW
2
10°
zaterdag
10 december
70%
ZW
4
zondag
11 december
50%
W
3
 
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2016)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2016

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+