Schoolreis naar Museon

Terug naar overzicht
Museon, Een schoolreis naar het Museon moet je doen!
Museon
Museon
Museon
Museon
 

Museon, een schoolreis naar het Museon moet je doen!


Move & Play
30 maart t/m 3 september 2017

Move & Play is een en al bewegen en spelen. De leuke, interactieve spellen stimuleren leerlingen om samen te bewegen, te spelen en plezier te hebben. Ze ontdekken wat het effect is van bewegen op hun eigen lichaam en leren welke zintuigen en cognitieve processen op de proef worden gesteld.

Een gedeelte van de expositie is ook toegankelijk voor leerlingen met een beperkte mobiliteit. Hoe is het voor mensen zonder handicap om zich in een rolstoel te verplaatsen?

De spellen in Move & Play dagen de leerlingen met de nieuwste technieken uit om heel snel of juist heel handig te zijn. Ben jij beter in Zitvoetbal, Disco Donut of Samen stampen? En hoe zit dat met je klasgenoten?

Kom met de klas naar Move & Play!
Wanneer: maandag t/m vrijdagochtend 9.15 - 10.30 uur of 10.45 - 12.00 uur
Kosten: PO 5,50 per leerling, VO 7,00 per leerling
Voor wie: vanaf groep 5, maximaal 2 klassen tegelijk
Reserveren: via educatie@museon.nl of 070-3381463

ONE PLANET, held op jouw planeet 

One Planet. Het kan wél
Het valt niet mee om deze bijzondere wereld vredig, schoon en eerlijk te houden. Maar het kan wel, zo ontdekken kinderen en jongeren in de nieuwe centrale tentoonstelling ONE PLANET, held op jouw planeet in het Museon. Deze activerende tentoonstelling over de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN laat zien dat er wel degelijk oplossingen zijn voor vraagstukken zoals een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. ONE PLANET prikkelt leerlingen om zelf, met hun eigen ideeën, aan deze doelen bij te dragen.

Ontdekken, denken, doen
De expositie is een ontdekkingsreis langs zeventien opstellingen die ieder een duurzaam ontwikkelingsdoel uitdiepen. Iedere opstelling toont een uitdaging waar de mensheid voor staat: van voedseltekort tot overbevissing of racisme. ONE PLANET is ingericht met onder andere aardrijkskundige, geschiedkundige en antropologische voorwerpen uit de rijke collectie van het Museon, maar ook met speciaal voor de tentoonstelling ontwikkeld interactief expositiemateriaal, dat uit serious games bestaat.

Wereldburgers en innovators  
Het is de bedoeling dat leerlingen spelenderwijs meedoen en meedenken over innovatieve oplossingen. Zo komen ze erachter dat je deel kunt uitmaken van die oplossingen. Op afstand blijven gaat niet: bij ieder thema moeten leerlingen op grond van een scherpe stelling een mening vormen over wat ze gezien hebben. Aan het einde van de expositie kunnen zij op basis van hun standpunten via een analyse van de computer ontdekken wat voor soort wereldburger ze zijn.  

Focus op wat er kan
ONE PLANET focust op wat er allemaal gedaan moet worden en mogelijk is om de aarde leefbaar te houden. Van grote, ingrijpende oplossingen tot zeer kleine ideeën met impact op een vierkante meter. Van wereldwijde vragen tot Nederlandse oplossingen. Daarmee krijgen de mondiale problemen een herkenbare en nabije dimensie. Zo verlaten leerlingen na afloop de tentoonstelling met het gevoel dat ook zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

Voor kinderen en jongeren
De teksten en taken in de tentoonstelling zijn zo opgesteld en gelaagd dat ze begrijpelijk zijn voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. Om het mondiale karakter te benadrukken zijn alle teksten in het Nederlands en het Engels.

Schoolreis ONE PLANET
Aan de hand van de ONE PLANET Tour ontdekken leerlingen zelf of in kleine groepen de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen. Ze maken verschillende soorten opdrachten bij deze doelen, waarbij ze alle elementen van de opstellingen gebruiken. Ze leren inhoudelijk over de doelen van de Verenigde Naties, ze ontdekken wat ze er zelf aan kunnen bijdragen en welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Er zijn drie niveaus van de Tour beschikbaar;

Primair Onderwijs
Groep 7 en 8

Voortgezet Onderwijs
Onderbouw VO
Bovenbouw VO

Combi-tip: combineer een bezoek aan ONE PLANET met de film A Beautiful Planet of een andere film uit het filmaanbod van het naastgelegen, op 3 minuten loopafstand, IMAX-filmtheater Omniversum.

Tarieven

Kijk voor de tarieven op onze website.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op onze website.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (070) 338 13 38
E-mail
Website
www.museon.nl
 
 

Ervaringen & Beoordeling

2 bezoekers van Museon beoordelen deze schoolreis aanbieder gemiddeld met:

Ervaring

IJssel College, Capelle aan den IJssel
J. Vording
Schoolreis naar: Museon
Beoordeling:

Ervaring

KBS Elisabethschool, Rotterdam,
Nicky Ramp
Schoolreis naar: Museon
Beoordeling:
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+