Schoolreis naar Slot Loevestein

Terug naar overzicht
Slot Loevestein, Natuurlijk bijzonder.
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Slot Loevestein
 

Slot Loevestein, natuurlijk bijzonder


Loevestein is vernieuwd
Slot Loevestein is meer dan een kasteel… Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als 'sluitstuk'  van de Hollandse Waterlinie speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp.

Dit verhaal vertellen we met onze knallende presentatie '1001 bommen en granaten'. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners.

In het vroegere soldatendorp vertellen soldaten en andere bewoners over hun leven. Zoals Elsje die de was doet of een anonieme soldaat op wacht. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, in een kelder ervaar je de dreiging van hoogwater. Dat en nog veel meer kun je beleven op Slot Loevestein. En je krijgt je eigen sleutel mee om alles te ontdekken!

In 1001 bommen en granaten maken leerlingen spelenderwijs kennis met een 17e eeuwse vesting in de Hollandse Waterlinie. Ook de relatie met de vesting Gorinchem komt aan bod. Behandelde tijdvensters: Willem van Oranje, De Republiek, Hugo de Groot, Napoleon Bonaparte en De Eerste Wereldoorlog. Past binnen de kerndoelen: 48, 51, 52, 53 (Oriëntatie op jezelf en de wereld), 56 (Kunstzinnige oriëntatie).

Scholen zijn altijd welkom op Slot Loevestein.

Tarieven

Kijk voor alle tarieven op onze website.

Openingstijden

Kijk voor alle openingstijden op onze website.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0183) 44 71 71
E-mail
 
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+