Schoolreis naar De Spelerij & De Uitvinderij

Terug naar overzicht
De Spelerij & De Uitvinderij, De wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland!
Spelerij & De Uitvinderij
Spelerij & De Uitvinderij
Spelerij & De Uitvinderij
 

De Spelerij & De Uitvinderij, de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland!


De Spelerij - De Uitvinderij
In het bos bij Dieren ligt de wonderlijkste speel- en ontdekplek van Nederland: De Spelerij/ De Uitvinderij. Hier kunnen kinderen de hele dag actief spelen en ontdekken, maar ook voor volwassenen valt er heel wat te beleven. Het is een creatieve plek voor jong en oud. Het park met de speelobjecten is eigenlijk de tentoonstellingsruimte en werkplaats van beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. In De Uitvinderij kan iedereen zelf objecten en kunstwerken maken.

De Spelerij - Spelend ontdekken
De Spelerij lijkt nergens op. In een open plek in het bos staan fantasievolle kunstwerken die vaak gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Ze bevatten mechanieken die je zelf in beweging kunt zetten. Bijvoorbeeld de ballenmachine; fietsend, crossend en draaiend zet je het object in beweging, om de ballen diverse routes te laten kiezen.
Via het slingerspoor zijn verschillende speelplekken bereikbaar. Zoals het zandbedrijf; met hijskraan en transportbanden, het doolhof van bedspiralen en de waterpartij met zijn kruiwagenbootjes. Via de draak, boven De Uitvinderij kom je op de rollerbaan.

De Uitvinderij - Ontdekkend spelen
Midden in De Spelerij staat De Uitvinderij. De Uitvinderij is een werkplaats voor kunst en techniek. Kinderen en hun ouders kunnen er zelf kunstwerken maken. Zo maken ze op speelse wijze kennis met techniek en ambacht. Onder andere vacuüm vormen, figuurzagen en metaal bewerken met echt gereedschap. Er is altijd deskundige begeleiding aanwezig om uitleg te geven en een handje te helpen. De machines zijn zo gemaakt dat iedereen zijn creativiteit en fantasie op een veilige manier kan uiten. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen werkenstukken mee naar huis nemen.

Het Boevenpad
Hier komen de werelden van natuur, cultuur en techniek bij elkaar. Het Boevenpad is een natuurlijk speelpad met geheimzinnige tunnels, bomen en geluiden. Achter elke buis schuilt weer een andere belevenis. Kinderen ontdekken prachtige planten, verse groenten, vreemde waterpompen en een mangrovebos met netten en klimtouwen. Als je boven over De Galerij loopt dan ontdek je de mooiste uitzichten.

School- en groepsreis
Voor scholen en groepen heeft De Spelerij een dagprogramma. Bij aankomst worden de groepen ontvangen en wegwijs gemaakt in het park. Daarna kan het spelen en ontdekken beginnen. Alle kinderen spelen in De Spelerij en gaan als lunch stokbrood bakken (gevuld met jam, hagelslag of muisjes) en er is limonade. Afhankelijk van de groep werken ze in De Uitvinderij of gaan ze naar de fantasievolle voorstelling in het figurentheater. Voor meer informatie kijk op onze website.

Tarieven

Kijk voor de tarieven op onze website.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op onze website.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Veldweg 5
6952 GX Dieren
Nederland
Telefoonnummer
+31 (0313) 41 31 18
E-mail
Website
www.spelerij.nl
 
9.9°
vrijdag
9 december
- mm
ZW
3
10°
zaterdag
10 december
70%
ZW
4
zondag
11 december
50%
W
3
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2016)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2016

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+