Schoolreis naar Woudagemaal

Terug naar overzicht
Woudagemaal, Magistrale beleving van stroom, architectuur en water.
Woudagemaal
Woudagemaal
Woudagemaal
 

Woudagemaal, beleef de kracht van stoom en water in het Ir. D.F. Woudagemaal!
 

In Lemmer staat het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld: Het Ir. D.F. Woudagemaal.
Het is al bijna honderd jaar oud en nog steeds een werkend onderdeel van de Friese waterhuishouding. Het Woudagemaal staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is daarmee een van de tien Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen.

Leuk en leerzaam
Het Woudagemaal is de perfecte locatie voor een schoolreisje of een leerzame excursie. Leerlingen worden uitgedaagd met een spannende 3D film en een speurtocht door het interactieve bezoekerscentrum. Hiermee krijgen zij spelenderwijs inzicht in de principes achter stoom, kracht, beweging en waterbeheer.  Hebben ze de speurtocht afgerond, dan krijgen ze een echt diploma!
Dit uitstapje is geschikt voor jongeren van 10 tot 14 jaar en duurt ongeveer drie uren.
De speurtocht kan ook worden gezien als een uitstekende opstap en ondersteuning richting de tussendoelen op het gebied van beginnend technisch onderwijs.

Gratis lesmateriaal
Er is gratis educatiemateriaal beschikbaar voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs, voor de boven- en onderbouw van het voortgezet onderwijs en voor het MBO. Op de website www.woudagemaal.nl/educatie zijn de lespakketten te downloaden ter voorbereiding en afronding van het bezoek zodat informatie goed beklijft. Dit educatiemateriaal omvat o.a. een digitale kaart, docentenhandleiding, PowerPointPresentatie (onderdeel van de introductieles), werkbladen, digitale quiz (onderdeel van de afsluitende les) en projecten. De gratis audiotour-applicatie voor smartphone of tablet biedt een schat aan informatie en is ook in de klas of thuis te gebruiken. Met het educatieve materiaal verdiepen uw leerlingen zich in waterbeheer,  de taken van waterschappen en de werking en historie van het Woudagemaal. Hoofdmachinist Jelle neemt de leerlingen mee op ontdekkingstocht met afwisselende opdrachten. De introductieles bereidt de leerlingen voor op een bezoek aan het gemaal maar is ook prima uit te voeren als een bezoek niet haalbaar is. In de verwerkingsles blikken de leerlingen met een quiz en creatieve opdracht terug op het bezoek. Met het uitgebreide spreekbeurtpakket kunnen leerlingen ook individueel aan de slag.

Kosten bezoek en reservering
Wij raden u aan om uw bezoek tijdig te plannen. U kunt per mail (info@woudagemaal.nl) of telefonisch (0514-561 814) een reservering plaatsen.
Kosten van een schoolexcursie bedragen in 2017 €3,75 per leerling of begeleider.
Meer weten? Kijk op onze website (klik onderstaande button) of volg ons op Facebook, Instagram en Twitter!

Schoolreisarrangement €6,25 p.p.
Het stoomgemaal voor Lemmer staat samen met 1052 unieke zaken op de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO. Dat is niet zomaar wat!! Ontdek in de ervaar- en belevingsexpositie hoe het stoomgemaal werkt en waarom het nog steeds nodig is.Er is een echte 3D film te bekijken: Zet jouw brilletje op en volg het verhaal van Jelle. Lukt het hem om ervoor te zorgen dat Friesland niet onder water loopt? Help hoofdmachinist Jelle daarna in een speurtocht en doe de quiz. Heb je alle vragen goed, dan krijg je een echt diploma!Na deze proef staat er een glas drinken voor je klaar en krijg je een zakje chips om weer op krachten te komen.

Openingstijden

Geopend in februari t/m december + kerstvakantie:
dinsdag t/m zaterdag  10.00 - 17.00 uur
zondag 13.00 - 17.00 uur
 

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Gemaalweg 1 A
8531 PS Lemmer
Nederland
Telefoonnummer
+31 (0514) 56 18 14
E-mail
 
-3.6°
zaterdag
3 december
- mm
W
2
zondag
4 december
0%
O
3
maandag
5 december
10%
Z
1
 
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2016)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2016

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+