30-jarig jubileum De Spelerij

30-jarig jubileum De Spelerij

Terug naar overzicht

Dieren, 14 januari 2014

De Spelerij in Dieren viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Deze unieke plek aan de rand van de Veluwe zorgt tijdens een bezoek voor een wonderlijke belevenis, een dag vol kunst, ambacht en techniek. Ook na 30 jaar is De Spelerij nog steeds innovatief en persoonlijk!

De oprichter Jos Spanbroek is beeldend kunstenaar, hij en zijn team maken speelobjecten waarbij de techniek erg belangrijk is. De bijzondere speelobjecten in het park zijn gemaakt van gebruikte materialen. Ieder object kan in beweging gezet worden. Er is bijvoorbeeld een hijskraan die de kinderen zelf kunnen laten scheppen en draaien, vreemde fietsen en een waterorgel. De kinderen bakken hun eigen broodjes als lunch. Midden in het park staat De Uitvinderij, een werkplaats voor ambacht, kunst en techniek om aan de slag te gaan met plastic buigen, piepschuim snijden, naamplaatjes slaan, stansen, figuurzagen en metaal bewerken met echt gereedschap.

“De Spelerij is een speelplek waar je je ogen uitkijkt!”


Jos Spanbroek is na 30 jaar nog steeds actief bezig met de ontwikkeling en veranderingen in het park. De Spelerij is zijn werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk. De objecten in het park zijn experimentele kunstwerken die de bezoeker uitdagen om ermee aan de slag te gaan.

Schoolreis
Tijdens een schoolreis maken de kinderen kennis met techniek en kunst. Ook spelen ze samen met andere kinderen om de wonderlijke objecten in beweging te zetten. De medewerkers proberen de kinderen zoveel mogelijk te begeleiden en de leiding zorgen uit handen te nemen.

Iedereen is welkom, bij weer of geen weer, om De Spelerij te bezoeken, te beleven en te bewonderen! Klik hier of kijk op pagina 33 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2014).

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+