Alternatieve schooldag tijdens onderwijsstaking

Alternatieve schooldag tijdens onderwijsstaking

Terug naar overzicht

Apeldoorn, 3 oktober 2017

Ruim vijftienduizend leraren en andere medewerkers uit het primair onderwijs leggen aankomende donderdag 5 oktober het werk neer, waardoor vele kinderen in Nederland die dag niet naar school kunnen.

Een aantal schoolreisbestemmingen organiseert hiervoor speciale acties om kinderen en hun ouders/verzorgers te stimuleren om hun vrije dag leuk en in de musea ook leerzaam te besteden.

In Gelderland kost donderdag bijvoorbeeld een entreekaartje voor Apenheul maar € 10,- per persoon, geven gidsen open rondleidingen en volg je een speciaal lesprogramma.

In het Noord-Hollandse Zuiderzeemuseum gaan kinderen gratis naar school in het buitenmuseum. In het Schooltje van Kollum worden afwisselend schoonschrijf- en aardrijkskundelessen gegeven. Daarnaast zijn er extra kinderactiviteiten, waaronder klompbootjes maken en zijn de Verkleedkist en het Doe-het-zelf paviljoen open. Om de (groot)ouders deze stakingsdag niet op kosten te jagen hebben basisschoolkinderen op 5 oktober gratis entree tot het museum.

Amusementspark Tivoli (Gelderland) en het Zwemparadijs van Sport- en Belevingscentrum De Scheg gaan speciaal open met speciaal actietarieven en met extra activiteiten willen ook zij ouders ontlasten en kinderen een mooie dag bezorgen. In Friesland beleef je voor een zeer lage prijs een extra leuke (all inclusive) dag bij Attractiepark Duinen Zathe. Ook GaiaZOO (Limburg) biedt een educatief alternatief voor stakende scholen en geeft buitenles in de dierentuin. Inmiddels ondersteunt ook het Museon deze actie en opent het museum de deuren voor het publiek tegen het gereduceerde tarief van € 1,- per persoon

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten