Columns Commissarissen van de Koningin

Columns Commissarissen van de Koningin

Terug naar overzicht

Apeldoorn, 1 februari 2013

Ank Bijleveld-Schouten is niet alleen Commissaris van de Koningin in Overijssel, maar ook voorzitter van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Het Nationaal Comité streeft naar een gevarieerd programma dat brede groepen bereikt en aanspreekt, met activiteiten door het hele land.

Naast haar column hebben speciaal voor ons thema nummer ‘200 jaar Koninkrijk’ alle Commissarissen van de Koningin een schoolreiscolumn geschreven.


"Overijssel: natuur, cultuur, avontuur"
Zeilen met een punter op het Giethoornse meer, struinen over de Sallandse heuvels, dwalen door de tijd in de Twentse Welle of staren naar de sterren in Lattrop. Overijssel heeft geweldige mogelijkheden voor schoolkinderen om er samen met hun docenten een geweldige dag of week van te maken. > pagina 3. 

Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in Overijssel.

"Een spannend aparte provincie die elk kind toch zeker één keer gezien, bezocht en ervaren moet hebben!"
Op schoolreis naar Limburg is eigenlijk een beetje een schoolreis naar een ander land. Waarom? Omdat deze meest zuidelijke provincie van Nederland zo spannend anders is dan de rest van Nederland. En niet alleen omdat wij prachtig glooiende heuvels hebben en de rest van het land zo plat is als een dubbeltje. > pagina 27. 

Theo Bovens, Commissaris van de Koningin in Limburg ook wel bekend als Gouverneur van Limburg.

"Leerzaam en leuk op een natuurlijke wijze!"
Wie Brabant zegt, heeft het ook over parken als Efteling, Beekse Bergen of Dierenrijk bij Eindhoven. Attractieparken die tot de top van Nederland behoren. Wie een schoolreis naar Brabant organiseert combineert leerzaam en leuk op een natuurlijke wijze! > pagina 33.

Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant.

"In Zeeland hoef je je niet te vervelen"
... Ik nodig alle scholen van harte uit om een volgende schoolreis vooral naar Zeeland te organiseren. In Zeeland verveel je je nooit! > pagina 39.

Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland.

"Plezier en educatie gaan hand in hand in Zuid-Holland"
Nog steeds is voor kinderen van de basisschool het jaarlijkse schoolreisje een hoogtepunt. Dat was ook al zo toen ik die leeftijd had. Wat me altijd is bijgebleven is dat ik een keer niet mee kon... > pagina 43.

Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

"Een goede keuze"
Ze vormen op school altijd een hoogtepunt van het jaar: schoolreisjes. Uit m’n eigen jeugd herinner ik me dat we vanuit het verre Groningen met de trein naar Artis gingen. Een belevenis! > pagina 65.

J.W. Remkes, Commissaris van de Koningin in Noord-Holland.

"Flevoland, een paradijs voor kinderen!"
Flevoland is nog maar 26 jaar en toch heeft de provincie ontzettend veel te bieden voor jong en oud. Kortom voor jong en oud is Flevoland een geweldige bestemming. > pagina 81

L.Verbeek, Commissaris van de Koningin in Flevoland.

"Welkom in Gelderland!"
Gelderland is de mooiste provincie van Nederland. Ik zeg het vaak en ik doe dat met volle overtuiging. En Gelderland heeft alles in huis om de mooiste schooldag van het jaar tot een succes te maken. Het Gelderse aanbod is zo groot, dat het gewoon lastig is om een keus te maken. > pagina 87.

Clemens Cornielje, Commissaris van de Koningin in Gelderland.

"Oranje boven!" 
‘Oranje boven!’ Het is een bekende kreet die we allemaal wel kennen. Maar wist u dat deze leus ook werd uitgeroepen toen Nederland 200 jaar geleden werd bevrijd van de Franse keizer Napoleon Bonaparte? > pagina 105.

R.C. Robbertsen, Commissaris van de Koningin in Utrecht.

"Kabouter Plop woont in Drenthe"
Van Drenthe krijg je voor een heel schooljaar energie! Drenthe doet wat met je. > pagina 119.

Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koningin in Drenthe.

"Er gaat niets boven Groningen!"
In 2013 vieren we dat het Koninkrijk Nederlanden 200 jaar bestaat. Maar in Groningen wordt er al sinds 16 juni 1602 vergaderd op dezelfde plek in de Statenzaal in het Provinciehuis. Al meer dan 400 jaar is de Statenzaal het middelpunt van het provinciaal bestuur. En dat is uniek in Nederland. > pagina 127.

Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in Groningen.

"Hoogste punt als hoogtepunt"
Zoals veel kinderen heb ik schoolreisjes altijd ervaren als een hoogtepunt in het jaar. Dat waren het soms ook letterlijk. Zo bezochten we de uitkijktoren in Appelscha, nog altijd één van de hoogste punten van Fryslân. Van daaruit kon je drie landen zien: Groningen, Drenthe en Fryslân, veel groter was mijn wereld toen niet. > pagina 131.

John Jorritsma, Commissaris van de Koningin in Fryslân.

Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+