Dagvullend schoolreisprogramma op Aviodrome

Dagvullend schoolreisprogramma op Aviodrome

Terug naar overzicht

Lelystad, 30 januari 2014

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad heeft veel nieuwe programma’s en speelmogelijkheden gecreëerd, zodat leerlingen de gehele dag een actieve, leuke en leerzame uitstap hebben. Theo Schaap, steward bij Aviodrome, vertelt: ”Eerst kwamen scholen hier ongeveer twee uurtjes langs en vertrokken dan weer. We hebben nu heel veel nieuwe leuke en spannende programma’s gemaakt, waarmee de kinderen de gehele dag zoet zijn. Zo is er een cockpit met simulator, een speurtocht, morsebingo en een bagageband.”

Lespakketten met aanwijzingen voor werkstukken
Theo: “We hebben verschillende lespakketten samengesteld waarmee de kinderen zelf een werkstuk kunnen maken. Ze krijgen wel aanwijzingen die ze in het pakket kunnen vinden of op websites die wij aangeven. We willen voorkomen dat de leerlingen de gegevens direct als werkstuk overnemen. Ze krijgen dus de basis aangereikt met korte feitjes en aanwijzingen en verwijzingen naar het internet. Hierdoor moeten ze zelf verdieping geven aan hun werkstuk. Daarbij kunnen ze kiezen uit een technisch pakket of een pakket met een bepaald thema.” Beide pakketen zijn geschikt voor de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. De pakketten bevatten onder andere bouwplaten en een morsealfabet. De pakketten zijn op papier te verkrijgen of via de website van Aviodrome.

Totaal schoolreisprogramma
“Voor de schoolreis hebben we nu een totaal programma waarmee de kinderen de gehele dag zoet zijn. Zo hebben we een uitgebreide speurtocht. Ook organiseren we een morsebingo. In plaats van cijfers gebruiken we morsecodes, leuk én leerzaam dus!

Meer informatie vind je op pagina 43 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2014). Klik hier voor online informatie.

Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet https://schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+