Ervaar de Braziliaanse WK sferen in Tropenmuseum Junior

Ervaar de Braziliaanse WK sferen in Tropenmuseum Junior

Terug naar overzicht

Amsterdam, 6 maart 2014

Wie wint de Copa MixMax Brasil? Beleef het WK voetbal net zoals de gepassioneerde Brazilianen dat doen. In de doe-tentoonstelling MixMax Brasil (12 april t/m 13 juli 2014) nemen Braziliaanse museummedewerkers je mee op ontdekkingsreis door een Braziliaanse kunstenaarswijk waar de komende drie maanden alles om voetbal draait. Ga mee met de speciale workshops voor scholen en waan je helemaal in de Braziliaanse voetbalsferen.

Op 12 juni 2014 start het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Daarom staat doe-tentoonstelling MixMax Brasil de komende drie maanden in het teken van voetbal. In Brazilië is iedereen een mix uit verschillende werelddelen, en ook het voetbal is verweven met deze mixcultuur. Door de invloeden van samba en capoeira is het Braziliaanse voetbalspel met geen ander voetbalspel te vergelijken.
 


Voel de Braziliaanse voetbalsfeer tot in je tenen

In Tropenmuseum Junior is een Braziliaanse kunstenaarswijk nagebouwd vol dans, muziek en recyclekunst. Tijdens de speciale WK programma’s Copa MixMax Brasil gaan kinderen van 6-13 jaar dansen, muziek maken en een WK-cup of andere voetbalattributen ‘upcyclen’, net als de recyclekunstenaars uit Brazilië. Families met jongere kinderen kunnen een speciale Copa MixMax Brasil familietour volgen en ontdekken de persoonlijke verhalen die schuilgaan achter het Braziliaanse voetbal en ervaren hoe het is om tijdens het WK in Brazilië te zijn. Op zaterdagen zijn de Braziliaanse voetbalsferen voor iedereen te proeven - voor jong en oud, met en zonder kinderen – tijdens het Open Huis.

Lees en/of geef hier je schoolreiswaardering/beoordeling van Tropenmuseum Junior door.
Foto: Mirjam Marks

 

 

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet https://schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+