Het Parlamentarium, een gratis avontuur naar het hart van Europa

Het Parlamentarium, een gratis avontuur naar het hart van Europa

Terug naar overzicht

Brussels, 7 november 2017

De Europese Unie lijkt soms wel een ver-van-mijn-bedshow, lastig te begrijpen en nog moeilijker en ingewikkelder om uit te leggen. Maar niet in het Parlamentarium!

Reeds 1.500.000 bezoekers gingen jullie voor, dat wil zeggen ook 600.000 jongeren, niet alleen uit België, maar uit heel Europa. Veertig procent van de bezoekers zijn onder de 18 jaar. Ze ontdekten de geschiedenis van de EU door middel van een indrukwekkende en heel interactieve expositie. Ze maakten kennis met het functioneren van het Europees Parlement.

Velen speelden met veel plezier de educatieve spelletjes voor jongeren tussen 8 en 15 jaar die beschikbaar zijn in alle 24 officiële talen van de EU. Dus ook interessant om kennis van vreemde talen in de praktijk te toetsen! Bovendien is dit alles, inclusief de toegang, volledig gratis.

De allerjongsten helpen Luna, het buitenaards wezen, om meer te leren over de EU. Tieners nemen deel aan een talentenjacht om de ‘Melodie van Europa’ te componeren. Middelbare scholen kunnen hun leerlingen uitdagen om hun onderhandelingstalent te ontdekken door in de schoenen van een parlementslid te stappen en over Europese wetten te stemmen in een fantastisch ‘rol play game’ (wel even reserveren).

Een 15 minuten durende 360° film geeft jongeren de kans om te zien hoe het Europees Parlement in het echt functioneert.

Het bezoekerscentrum van het Europees Parlement staat op pagina 64 van Werkweek 2017/2018 en op pagina 19 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (2017).

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten