Kriebelbeestjes van Ouwehands op school?

Kriebelbeestjes van Ouwehands op school?

Terug naar overzicht

Rhenen, 15 januari 2013

Kriebelbeestjes van Ouwehands op school?

‘Ieeekk…een kakkerlak!’ Dat is wat de meeste mensen roepen als ze er eentje op vakantie tegenkomen. Helemaal niet nodig, want het zijn bijzondere en nuttige diertjes! Met dit programma kom je van alles te weten over kakkerlakken, krekels, sprinkhanen en andere kriebelige kruipers! Alle vragen worden beantwoord: Hoe herken je een insect? Hoe kijkt, ruikt en eet een insect? Zijn insecten echt gevaarlijk of doen ze maar alsof? Zijn insecten eng of juist mooi? Zijn insecten nuttig? Dit en nog veel meer...

Ouwehands Dierenpark komt graag ‘op school’ bezoek! De Beestenbus zit vol plezier, kennis, wetenswaardigheden en dierenspullen. De Beestenbus vult de themaweek aan met leerzame programma’s en is een leuke voorbereiding op het schoolreisje. Er wordt een leuk, boeiend programma verzorgd en daarbij worden zoveel mogelijk voorbeelden gebruikt. Zeg nou zelf, over een bruine beer vertellen is één, maar als kinderen de vacht kunnen voelen zullen ze die bruine beer nóóit meer vergeten!

Er zijn verschillende thema’s die allemaal geschikt zijn voor onder-, midden- en bovenbouw. Alle programma’s worden ingeleid met een korte, pakkende film over Ouwehands Dierenpark en zijn zo opgebouwd dat kinderen alle tijd krijgen om te voelen, te ruiken en te vragen. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s.

Meer informatie over schoolreisjes naar Ouwehands Dierenpark en/of over de Beestenbus vind je op pagina 107 t/m 110. Voor online informatie, klik hier.

Twee schoolreisseizoenen geleden heeft juf Ine, juf Ellen en meester Henk van RKBS Klimop in Nieuwegein (zie foto) de jaarlijkse prijsvraag van het Nationaal Schoolreis Magazine gewonnen. Zij wonnen een gratis bezoek van de Beestenbus. ‘Beestachtig leuk, dit was nou wat je noemt een prijs!’, aldus meester Henk.

Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+