SEA LIFE opent de tentoonstelling Kwallenplaag

SEA LIFE opent de tentoonstelling Kwallenplaag

Terug naar overzicht

Scheveningen, 20 februari 2014

Met een laatste check kijkt hoofd dierenverzorger Marjolein Kemna toe hoe de kwallen in hun nieuwe omgeving rondzwemmen. Ook meet ze het zoutgehalte, de ph waarde en de temperatuur van het water. Met totaal 6 nieuwe aquaria met tropische kwallen en kwallen uit de Noordzee is dit een kleurrijke tentoonstelling met prachtige, mysterieuze dieren. "Kwallen bestaan voor 95% uit water en hebben geen hersenen" aldus Marjolein.

Eén van de kwallen van de tentoonstelling is de "blubber kwal".. dit is een eetbare kwal en wordt commercieel gevangen in Azië. Het gedroogde lichaam wordt gebruikt voor de "elastiek salade". Hun dikke mondarmen kunnen het plakton direct opnemen en naar de maag transporteren. Ze kunnen 45cm groot worden.

Een andere kwal in de tentoonstelling is de wel bekende "oorkwal", ze zijn goed herkenbaar aan hun doorzichtige lichaam met daarin 4 of meer duidelijke "oren" (geslachtsorganen). Met de vele giftige tentakels vangen zij voorbijkomend voedsel. Door hun lichaam samen te trekken zwemmen ze omhoog anders drijven ze met de stroming mee. Deze kwallen eten plankton en kunnen 40cm groot worden. Ze komen voor in de Stille, Indische en Atlantische Oceaan.

Mogelijkheden voor een schoolreis naar SEA LIFE vind je op pagina 116 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2014. Klik hier voor online informatie.

Fotograaf: C. Bovendeur

advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+