Vernieuwing in het Land van Jan Klaassen

Vernieuwing in het Land van Jan Klaassen

Terug naar overzicht

Braamt, 27 februari 2014

Schoolreisbestemming het Land van Jan Klaassen heeft heel veel vernieuwd dit schoolreisseizoen, zowel binnen als buiten! In de indoor speeltuin heeft alles een nieuwe vrolijke kleur. Buiten zijn de huisjes en kasteel bij het spookhuis helemaal nieuw. Groot onderhoud heeft er plaatsgevonden aan de loopbrug bij het doolhof en de buiten trein is nu zelfs deels overdekt.

Museum
Pretpark Het Land van Jan Klaassen heeft, naast alle attracties, ook een poppenmuseum van 170 m². Hier bewonder je 60 jaar aan poppentheater. Het theatergedeelte van het Land van Jan Klaassen bestaat al sinds 1950. Marius Prein (oprichter) was meer dan 60 jaar poppenspeler. Via een geheime trap kom je op de 2e verdieping in de wereld van het poppentheater. In het museum zie je de verschillende stijlen van poppentheater. Marius heeft in zijn loopbaan honderden misschien wel duizend poppen gemaakt. Een selectie van zijn mooiste, oudste en bijzonderste poppen met bijbehorend decor zijn te bezichtigen in het museum.

Pretpark Het Land van Jan Klaassen staat op pagina 37 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2014. Klik hier voor online schoolreis informatie.
 

Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+