Schoolreis naar Luchtvaart Themapark Aviodrome

Terug naar overzicht
Luchtvaart Themapark Aviodrome, Een leerzaam dagje in de wolken.
Luchtvaart Themapark Aviodrome
Luchtvaart Themapark Aviodrome
Luchtvaart Themapark Aviodrome
 

Luchtvaart Themapark Aviodrome, Lelystad Airport , een leerzaam dagje in de wolken


Plezier en educatie stijgen naar grote hoogte!
Instapkaarten bij de hand? Dan kan de reis naar Luchtvaart-Themapark Aviodrome een aanvang nemen! Want zeg nou zelf: met een schoolreisje dat begint in een Boeing 747 en eindigt met de legendarische Uiver beleven meesters, juffen én leerlingen samen een ongeëvenaard, avontuurlijk en leerzaam dagje in de wolken. En dat ook nog zonder turbulentie, alhoewel de spectaculaire vlucht in de Flight Simulator verdraaid echt lijkt!

Historie en techniek
Naast het spotten van vliegtuigen vanaf het platform dat uitzicht biedt op de landings- en startbaan van Lelystad Airport doen leerlingen ook kennis op over onze nationale luchtvaartgeschiedenis. Een bezoekje aan de nostalgische vertrek- en aankomsthal van Schiphol uit 1928 mag daarbij niet ontbreken. Medewerkers van Aviodrome - die gekleed gaan in pilotenoutfit - vertellen tijdens een rondleiding over alle bezienswaardige zaken, zowel op het gebied van historie als techniek.

Speelpret: levende bagage
Uw leerlingen raken helemaal in de wolken als zij zelf ervaren hoe het voelt om als bagage over de bagageband te gaan. Als ‘levende bagage’ banen ze zich een weg door kleine ruimtes, langs hindernissen en over glijbanen. Als ze zich uitgeleefd hebben, kunnen ze plaatsnemen in het theater voor een indrukwekkend vierdimensionaal vliegavontuur!

Ready for take off!
Zowel binnen als op het grote buitenterrein beleven hele schoolklassen bij Aviodrome ruim honderd jaar luchtvaartgeschiedenis. De beroemde Uiver en de legendarische Fokker Spin springen daarbij zeker in het oog. De Boeing 747 op het buitenterrein is indrukwekkend groot. Via de slurf betreden leerlingen dit reusachtige toestel en komen ze op plekken die ze anders nooit te zien krijgen. De keuken bijvoorbeeld, en het bagageruim… Hartstikke spannend!

Piloten- en stewardessenopleiding
Als kinderen tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark de opdrachten succesvol uitvoeren, ontvangen ze aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Kinderen verdienen een vliegbrevet als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot of stewardess. Hun vaardigheden worden o.a. getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest.

Luchtvaart-Themapark Aviodrome is de leukste vliegbestemming van Nederland. Dus: vlieg er eens uit met de hele klas!

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad
Flevoland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0320) 28 98 42
E-mail
 
19.5°
woensdag
15 augustus
- mm
ZZW
2
26°
donderdag
16 augustus
30%
ZW
4
22°
vrijdag
17 augustus
60%
NW
3
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten