Schoolreis naar Vzw Hoogveld

Terug naar overzicht
Vzw Hoogveld, Domein Hoogveld is een jeugdverblijfcentrum binnen het kader van jeugd- en sociaal toerisme.
Vzw Hoogveld
Vzw Hoogveld
Vzw Hoogveld
Vzw Hoogveld
 

Een adellijk verblijf op kasteeldomein Hoogveld


Ontsnap even aan het dagelijkse schoolleven en geniet van een adellijk verblijf op domein Hoogveld. Elke klasgroep is welkom voor kasteel- en bosklassen, bezinningsdagen, vormingscursussen, muziekstages,... Je logeert in  een prachtig park met vijver, weiden, speelbos en speelterrein. Er worden schapen gekweekt en bijen. Het is de geschikte verblijfplaats om op adem te komen en voluit te spelen! 

Aanbod educatieve activiteiten
Geniet je graag van de kasteelsfeer, dan kan je kiezen voor het onthaal door de baron of een heus kasteelfeest. In het park en het bos kan je aan de slag met het observatiespel en een natuurquiz of kan je op verkenning met een natuurgids. Imker Philip neemt je mee in de wondere wereld van de bijen en begeleidt jullie bij het maken van een waskaars. Onze herder scheert voor jullie de schapen en legt je uit hoe hun vacht verwerkt wordt tot wol. Met de houthakker kunnen jullie bomen klieven en hout zagen. Misschien werk je graag in onze moestuin en bak je een ovenverse appeltaart? Op vraag kan er zelfs een demonstratie met uilen. 

Even verderop ligt een didactisch wandelpad en maisdoolhof.  Zedelgem beschikt ook over een zwembad, waar je kan genieten van een frisse duik. Indoor speeldorp De Wonderlamp en het Boudewijnpark met dolfinarium liggen zeer nabij.

Ons domein is gelegen in het landelijke Zedelgem (Brugse Ommeland) op 15 km van Brugge. Je kan de omgeving ontdekken met de fiets (via het fietsnetwerk) of met de trein naar hartje Brugge.

Kortom heel wat mogelijkheden waarbij Hoogveld je graag helpt met de samenstelling en verdere tips.

Praktische informatie
Je kan genieten van een verblijf in volpension. Er zijn 4 gebouwen: het karaktervolle kasteel (42p), de pittoreske Hoeve (18p), het ruime Paviljoen (40p) en het gerieflijke landhuis (28p). Je kan de gebouwen combineren tot 128 personen. Het paviljoen en het landhuis zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Elk gebouw beschikt over extra ruimtes die je kan gebruiken voor educatieve momenten en activiteiten. Er is mogelijkheid tot het huren van een extra polyvalente ruimte.

Zedelgem ligt tussen Brugge en Torhout. Het domein ligt nabij de E403, op 2 km van station Zedelgem en is bereikbaar met de bus (halte op 800m van het domein).

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Hoogveld
B-8210 Zedelgem
West-Vlaanderen, België
Telefoonnummer
+32 (0)50 27 97 80
E-mail
Website
www.hoogveld.be
 
vrijdag
17 augustus
- mm
W
3
22°
zaterdag
18 augustus
30%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten