Schoolreis naar Havencentrum

Terug naar overzicht
Havencentrum, Bezoek de haven van Antwerpen.
Havencentrum
Havencentrum
Havencentrum
 

Havencentrum, bezoek de haven van Antwerpen


Havencentrum
De haven in ’t echt!

Duurzaamheid, tewerkstelling, techniek. Het krijgt allemaal een steeds belangrijkere plek in de eindtermen. Maar hoe maak je die onderwerpen tastbaar voor je leerlingen buiten de klas? Het Havencentrum biedt verschillende excursies op maat dankzij een gevarieerd aanbod rondleidingen in de haven van Antwerpen. Onze havengidsen nemen jaarlijks bijna 50.000 bezoekers op sleeptouw langs de haven, industrie en logistiek.

Vaar mee met je leerlingen uit het lager onderwijs en ontdek de goederen, werkgelegenheid en nog veel meer in de haven van Antwerpen! Gedurende een halve dag loodst een ervaren havengids de leerlingen door de dokken, langs kleine en grote schepen en voorbij terminals en magazijnen.

De haven heeft ook heel wat leerrijks te bieden voor je leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs (12 – 14 jaar). Zo vind je er de verschillende landschappen uit de lessen aardrijkskunde terug. Maar ook op het vlak van techniek valt er heel wat te beleven. Het Havencentrum bundelt deze punten uit het leerplan aan een aangename daguitstap in de Antwerpse haven met de excursies Haven in Landschappen en Haven vol Techniek.

Leerlingen vanaf 16 jaar tonen we de haven achter de schermen. Dankzij verschillende bedrijfsbezoeken ontdekken ze de haven, beroepen, milieu en economische ontwikkeling. Duurzame haven focust op de thema’s people, planet en prosperity in de haven in het kader van de lessen Aardrijkskunde. Haven vol Duurzaamheid werkt rond deze drie thema's en combineert ze in een inspirerende daguitstap. Haven in Bedrijvigheid neemt de leerlingen mee op het bedrijfsterrein in het kader van de lessen economie. Haven vol Uitdagingen en Haven vol Beroepen gaan een stapje verder en belichten de beroepen en een mogelijke toekomst in de haven op basis van het profiel van uw leerlingen. Want misschien kunnen zij een van de 4.500 aangekondigde vacatures in de haven invullen.

Meer informatie per excursie vind je op www.havencentrum.be.

Tarieven

Prijs: 6 euro per leerling voor een rondrit, 9 euro voor de havenrondvaart, begeleiders gratis
Materiaal: aangepast lesmateriaal kun je downloaden na reservatie via de website
Inschrijven: via de website of per mail naar reservatie@havencentrum.be

Openingstijden

Voor de openingstijden, klik je op de website button.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Scheldelaan 444
B-2040 Antwerpen
Antwerpen, België
Telefoonnummer
+32 (03) 569 90 12
E-mail
 
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet https://schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+