Schoolreis naar Hermitage Amsterdam

Terug naar overzicht
Hermitage Amsterdam, Boek een rondleiding door de tentoonstelling en ga daarna zelf aan de slag in het kinderatelier.
Hermitage Amsterdam
Hermitage Amsterdam
Hermitage Amsterdam
 

Hermitage Amsterdam, boek een rondleiding door de tentoonstelling en ga daarna zelf aan de slag in het kinderatelier


De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Tweemaal per jaar organiseren we een grote kunsttentoonstelling uit de collectie van Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. Met 3,5 miljoen objecten is het een van ’s werelds grootste musea.
Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd voor het basis- en het voortgezet onderwijs.

Basisonderwijs
Tijdens iedere tentoonstelling wordt een onderwijsprogramma ontwikkelt voor groep 4, 5 en 6 van Amsterdamse basisscholen. Het programma bestaat uit voorbereidende lessen op school, een interactieve rondleiding door de tentoonstelling en een workshop in een van de ateliers. Scholen uit Groot-Amsterdam doen gratis mee aan het programma, maar ook scholen daarbuiten zijn van harte welkom. Zij betalen voor hun deelname. Rondleiding en workshop worden gegeven door professionele docenten en beeldend kunstenaars.

Voortgezet onderwijs
Aan de hand van het onderwerp van de tentoonstellingen wordt een educatief programma aangeboden. Dit kan variëren van interactieve kijkkaarten en speurtochten tot rondleidingen. De onderwerpen van de tentoonstellingen bieden toegang tot nieuwe werelden, andere voorwerpen en een bredere horizon. Speciale opdrachten bieden verdieping in de Europese kunst en geschiedenis en zorgen voor een verrijking die het reguliere curriculum niet kent.

De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep. 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (020) 530 87 55
E-mail
 
18.0°
vrijdag
17 augustus
- mm
Z
2
22°
zaterdag
18 augustus
30%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten