Schoolreis Marinemuseum

Terug naar overzicht
Marinemuseum, Stap aan boord! Kom naar Den Helder en beleef de marine!
Marinemuseum
Marinemuseum
Marinemuseum
 

Marinemuseum, beleef het leven aan boord in het Marinemuseum!


Marinemuseum
Stap aan boord! In het Marinemuseum komt 500 jaar bloeiende geschiedenis van de Nederlandse marine tot leven. Laat uw leerlingen kennismaken met zeehelden, wapens en uniformen bekijken en alles over ontwikkeling van marineschepen leren. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt. Naast een museumbezoek kunt u de leerlingen een spannende en uitdagende ontdekkingstocht laten volgen.

Speurtocht
Met werfkinderen Nelly en Simon kan het leven en werken op de werf worden ontdekt. In de ‘Zeeheldenzoektocht’ maken leerlingen samen met Puppes-3 de jongste matroos aan boord, kennis met Nederlandse zeehelden. Tijdens Missie Marinemuseum gaan leerlingen als verkenner op onderzoek uit in het museum. Met de ontdekkingstocht door tentoonstelling Alle hens! beleven leerlingen stoere marineverhalen door de ogen van kinderen én een scheepshond.’

De ontdekkingstochten zijn elk geschikt voor een bepaalde leeftijdsgroep.

Tarieven
Leerling € 1,50
Begeleider € 1,50
Speurtocht € 1,00
Museumdocent € 20
De entree voor leerlingen en begeleiders bedraagt € 1,50. Bij een speurtocht komen de kosten van het opdrachtenboekje van € 1,00 er bovenop. Begeleiding van een museumdocent is optioneel en kost € 20.

Eten en drinken
Eten en drinken is niet toegestaan in het museum. Bij mooi weer kunnen schoolgroepen buiten bij de picknicktafels of bankjes terecht. Tevens hebben wij een koffiecorner in ons hoofdgebouw en bestaat er de mogelijkheid om een drankje en/of een hapje te doen in het restaurant op ons schip de Schorpioen.

Klik voor meer informatie op onderstaande websitebutton.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0223) 65 75 34
E-mail
 
 
advertentie
Nationaal Schoolreis Magazine (september 2017)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 25 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2017

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+