Schoolreis Toerisme Ronse

Terug naar overzicht
Toerisme Ronse, Educatieve projecten, Ronse in de Vlaamse Ardennen.
Toerisme Ronse
Toerisme Ronse
Toerisme Ronse
 

Toerisme Ronse, educatieve projecten, Ronse in de Vlaamse Ardennen


Educatieve projecten Ronse
Ontdek de mogelijkheden van een museumbezoek als uitbreiding van een les.
Per museum en per leeftijdsgroep bieden we een totaalprogramma aan, aansluitend bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen van het onderwijs. De gids legt de klemtoon op didactiek, beleving en creativiteit... Indien nodig kunnen de voorgestelde programma's op "maat" aangepast worden.

Must + Crypte
Het unieke en tijdloze karakter van de "Sint-Hermescrypte" ademt nog steeds de sfeer van lang vervlogen tijden uit. Pelgrims kwamen van heinde en ver om zich hier te laten behandelen tegen geestesziekten. (mogelijkheid bezoek Crypte in combinatie van het Pelgrimspel)
Het Must "afdeling werken" belicht de evolutie van deze sector gedurende meer dan een eeuw. Van natuurlijke vezel tot afgewerkt product, dagelijks leven, sociale geschiedenis en technische evolutie worden duidelijk aan de hand van foto's, iconografisch materiaal en een nagenoeg volledige, nog werkende, productielijn.
(mogelijkheid bezoek textielmuseum in combinatie met volksspelen)

Educatieve wandelingen

Stadswandeling
Deze stadswandeling speciaal voor kinderen speelt zich af in het stadscentrum van Ronse. Tijdens deze wandeling leren de kinderen op een leuke manier over de geschiedenis van de stad Ronse maar ook bijzondere verhalen. Een leuke aanrader voor schoolexcursies of als alternatieve geschiedenisles. Kinderen van de derde graad vormen de ideale doelgroep van deze educatieve stadswandeling maar dit kan eventueel uitgebreid worden naar de tweede graad van het lager onderwijs.

Duur 2 uur
Niveau: 2de en 3de graad L.O.

Verhalenwandeling in Muziekbos
Deze bijzondere boswandeling voor kinderen vol spannende verhalen is speciaal voor kinderen van de tweede en derde graad van lager onderwijs. Tijdens deze wandeling ontdekken de kinderen welke mythen en sagen er rond het Muziekbos bestaan. Van een weerwolvenplaag, heksen, kabouters tot dwaallichten en elfen. Bovendien leer je iets over de natuur in het bos. Het bezoek wordt afgerond met een spannend bezoek aan de Geuzentoren.

Duur 2 uur
Niveau: 2de en 3de graad L.O. en 1ste graad secundair onderwijs
 
Textielwandeling
Tijdens deze wandeling worden de jongeren rondgeleid door de speciaal door ons geselecteerde gidsen, die allen ervaring hebben met het begeleiden van leerlingen van het secundair onderwijs. De rode draad van deze wandeling is de textielgeschiedenis van de stad en dit uit zich in een omvangrijk erfgoed, waar zowel textielarbeiders als rijke burgerij naast elkaar woonden. Onderweg kom je langs bijzondere monumenten waaronder de Sint-Martinuskerk, de Passerelle, een steegje en fraaie burgerwoningen van de 19de eeuw tot het interbellum.

Duur 2 uur
Niveau: secundair onderwijs
Prijs: € 2,00 per leerling voor scholen buiten Ronse
€ 1,00 per leerling voor scholen van Ronse

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Hoge Mote - De Biesestraat 2
B-9600 Ronse
Oost-Vlaanderen, Belgiƫ
Telefoonnummer
+32 (0)55 23 28 16
E-mail
 
20.0°
donderdag
16 augustus
- mm
ZW
3
22°
vrijdag
17 augustus
40%
W
3
22°
zaterdag
18 augustus
10%
ZW
4
 
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten