Schoolreis naar Stedelijk Museum Breda

Terug naar overzicht
Stedelijk Museum Breda, Het museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en actuele beeldcultuur.
Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda
 

Stedelijk Museum Breda, het museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en actuele beeldcultuur


Stedelijk Museum Breda is een eigentijds stadsmuseum. Het brengt de geschiedenis van Breda en omgeving tot leven en maakt tentoonstellingen op het snijvlak van erfgoed, geschiedenis en actuele beeldcultuur. Stedelijk Museum Breda beheert een omvangrijke collectie van digitale, beeldende en religieuze kunst, grafische vormgeving en stedelijk erfgoed.

Stedelijk Museum Breda heeft voor de jongste museumbezoeker de Kunstkijkpuzzel. Kinderen (4-7 jaar) krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar kunst in de tentoonstelling Van kasteel tot station. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken wat er bij het beeld hoort. Als ze alle oplossingen hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen.

Voor de oudere kinderen (8-14 jaar) is er een speurtocht door het hele museum. Zij kiezen zelf werken uit de tentoonstellingen en gaan die onderzoeken. Op zoek naar een schilderij, film, standbeeld, portret, foto of kostuum ontdekken kinderen de historische voorwerpen en kunstwerken in het museum. Bij de receptie staan de do-it-yourself speurtochten met vragen en opdrachten die aansluiten bij de uitgekozen werken. Kinderen ontdekken zo het hele museum en maken daarbij kennis met de thema’s van de tentoonstellingen.

De Kunstkijkpuzzel en de Kunstkijkroute zijn iedere dag te spelen van 10:00-17:00 uur. Er zitten geen extra kosten aan verbonden. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis het museum in. Kinderen 13 t/m 17 jaar betalen € 6,- p.p. en volwassenen € 12,- p.p.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Noord-Brabant, Nederland
Telefoonnummer
+31 (076) 529 99 00
E-mail
 
19.4°
vrijdag
17 augustus
- mm
WZW
2
22°
zaterdag
18 augustus
30%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
Nationaal Schoolreis Magazine (januari 2018)
Schoolreis.nl is het internetportaal van het Nationaal Schoolreis Magazine, al 27 jaargangen hèt gratis ideeënmagazine voor dit jaarlijks terugkerende hoogtepunt.

© Nationaal Schoolreis Magazine 1992-2018

 

Like, volg of tweet schoolreis.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Schoolreis.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten